Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

1ο Φύλλο Εργασίας

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ
Επισκεφτείτε στο δικτυακό τόπο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού http://www.e-history.gr/  την ενότητα Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία. Επιλέξτε την ιστορική περίοδο 1940-1945 και μελετήστε την υποενότητα κατοχή με όλα τα υπερκείμενα που περιέχει, κρατώντας σημειώσεις.
Στη συνέχεια επισκεφτείτε και την ιστοσελίδα http://users.hol.gr/~kokkonis/ αλλά και το αφιέρωμα http://www.ekebi.gr/Fakeloi/fascism/index.htm και πιο συγκεκριμένα την υποενότητα: Eγκλήματα των Γερμανών και των συνεργατών τους στις χώρες που κατέκτησαν.

Συγκεντρώστε στοιχεία που θα σας βοηθήσουν να συνθέσετε μια παρουσίαση της τραγικής αυτής περιόδου της ιστορίας μας. Στην αναζήτηση των πληροφοριών μπορούν να σας βοηθήσουν τα παρακάτω ενδεικτικά ερωτήματα:

Με ποια στοιχεία αποτυπώνεται η νέα τάξη πραγμάτων που δημιουργήθηκε με την είσοδο των κατοχικών δυνάμεων στον Ελλαδικό χώρο;

Τι σημαίνει τριπλή κατοχή;

Πως πλήρωσαν οι Έλληνες τον πρώτο χειμώνα της κατοχής;

Με ποιους τρόπους η φασιστική κατοχική Γερμανία προσπάθησε να εγκαθιδρύσει κλίμα τρομοκρατίας για να κάμψει το φρόνημα του ελληνικού λαού;

Ποια εγκλήματα διέπραξαν οι Γερμανοί στη διάρκεια της κατοχής τους ;

Συνθέσετε τα στοιχεία που συγκεντρώσατε σ΄ένα κείμενο στον κειμενογράφο του Υπολογιστή εμπλουτισμένο με εικόνες που θα αναρτηθεί στο ιστολόγιο του μαθήματος.